4 z 18
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Purée otrzymywane z rozgotowanego miąższu jabłek to świetny...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1c/a9/5d6e618b99392_o_large.jpg)
fot. handmadepictures/123RF
Czym zastąpić jajko w potrawach? Oto najlepsze zamienniki jaj kurzych. Zobacz, co sprawdzi się zamiast jajek do panierki, ciasta i kotletów
Mus jabłkowy
Purée otrzymywane z rozgotowanego miąższu jabłek to świetny zamiennik jajek w ciastach, ciasteczkach i innych słodkich wypiekach. Mus jabłkowy nadaje im słodyczy i wilgoci, poprawiając konsystencję.
Aby zastąpić 1 jajko, odmierz 1/4 szkl. musu jabłkowego (ok. 65 g), a jednocześnie zwiększ dodatek proszku do pieczenia o ok. połowę i wydłuż nieco czas w piekarniku.