MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Rozkrój strąki papryki na pół (w przypadku papryczek chili...
fot. Bru-nO/pixabay.com

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Papryka

Rozkrój strąki papryki na pół (w przypadku papryczek chili można zostawić je w całości), usuń palcami gniazdo nasienne, rozkrój ew. na połówki. Grilluj 8-10 min (na średnio rozgrzanym ruszcie), obracając w trakcie pieczenia. Paprykę do szaszłyków pokrój natomiast w kawałki o boku ok. 3 cm. Czas pieczenia często zależy wtedy od pozostałych składników, jednak nic się nie stanie, jeśli warzywo to po przygotowaniu całości będzie wciąż jędrne czy zbyt miękkie.

Zobacz również

Na Wimbledonie nie pojesz i nie popijesz! Poczuj smak i ceny świątyni tenisa. Warto

TYLKO U NAS
Na Wimbledonie nie pojesz i nie popijesz! Poczuj smak i ceny świątyni tenisa. Warto

Już w najbliższą niedzielę, Kiermasz Pełen Cudów w Gietrzwałdzie

Już w najbliższą niedzielę, Kiermasz Pełen Cudów w Gietrzwałdzie

Polecamy

Idealny sernik na lato. Wychodzi kremowy, bo zamiast twarogu dodaję inny składnik

Idealny sernik na lato. Wychodzi kremowy, bo zamiast twarogu dodaję inny składnik

Śmiertelny wypadek na DK 94 między Środą Śląską a Wrocławiem. Dwie osoby nie żyją

Śmiertelny wypadek na DK 94 między Środą Śląską a Wrocławiem. Dwie osoby nie żyją

Najlepszy sos z kurek do ziemniaków. Z tego przepisu zawsze się udaje

HIT DNIA
Najlepszy sos z kurek do ziemniaków. Z tego przepisu zawsze się udaje