MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ogórki kiszone to dobre źródło błonnika pokarmowego (1,2 g...
fot. megaflopp/Getty Images

Kto powinien częściej jeść ogórki kiszone? Skorzystają: układ pokarmowy, figura i odporność. W tych schorzeniach warto sięgać po kiszonki

Zaparcia

Ogórki kiszone to dobre źródło błonnika pokarmowego (1,2 g na 100 g, czyli na 1 średniej wielkości sztukę), który jest niezbędny do prawidłowej pracy układu pokarmowego. Składnik ten reguluje rytm wypróżnień, a także przyspiesza przesuwanie się resztek pokarmowych w dalsze części jelita. Dzięki tym właściwościom kiszonki zapobiegają zaparciom oraz zmniejszają ryzyko rozwoju raka jelita grubego.

Zobacz również

Różaniec Rodzinny przeszedł ulicami Piły

Różaniec Rodzinny przeszedł ulicami Piły

Świt nie ma hamulców. W każym meczu gra o zwycięstwo

Świt nie ma hamulców. W każym meczu gra o zwycięstwo

Polecamy

Obłędnie pyszna kanapka z tuńczykiem. Ten przysmak posmakuje każdemu

Obłędnie pyszna kanapka z tuńczykiem. Ten przysmak posmakuje każdemu

Te słowa wykorzystasz na zakończeniu roku. Jak przygotować przemówienie?

Te słowa wykorzystasz na zakończeniu roku. Jak przygotować przemówienie?

Anna Dymna na scenie kameralnej Teatru Polskiego we Wrocławiu

Anna Dymna na scenie kameralnej Teatru Polskiego we Wrocławiu