MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Cytrusy nie przestają być modne, zwłaszcza, że w ich...
fot. Crystalweed cannabis/unsplash.com

Co i jak będziemy jeść w 2022 roku? Poznaj trendy smaku i kuchni na Nowy Rok!

Cytrusowe fuzje

Cytrusy nie przestają być modne, zwłaszcza, że w ich skórkach występują skuteczne związki antywirusowe. Największa uwaga skierowana jest na mandarynkę, ale do topowych dodatków należy też japońska cytryna yuzu, limonka, grejpfrut czy pomarańcza. Ich smaki i aromaty świetnie komponują się ze sobą oraz szeroką gamą składników dań wytrawnych i słodkich. Cytrusy są nieodłączne w modnych probiotycznych napojach, zwłaszcza kombuczy wytwarzanej na grzybie herbacianym. Warto zwrócić też uwagę na inne fermentowane napoje – oprócz tych tradycyjnych to także kefir wodny uzyskany na kryształkach japońskich.

Zobacz również

Żużel. Grudziądzanie najlepsi w Turnieju Zaplecza Kadry Juniorów w Pile

Żużel. Grudziądzanie najlepsi w Turnieju Zaplecza Kadry Juniorów w Pile

Sabalenka o drugim finale w dwa tygodnie ze Świątek: „Nie będę ostrożna, zaryzykuję”

Sabalenka o drugim finale w dwa tygodnie ze Świątek: „Nie będę ostrożna, zaryzykuję”

Polecamy

„Królowa wędlin” z „Sanatorium Miłości” dorobiła się fortuny. Czym się zajmowała?

„Królowa wędlin” z „Sanatorium Miłości” dorobiła się fortuny. Czym się zajmowała?

Puszyste drożdżówki z truskawkami. Ten rarytas rozpływa się w ustach

Puszyste drożdżówki z truskawkami. Ten rarytas rozpływa się w ustach

Zdrowa i kolorowa sałatka z młodych ziemniaków. Najlepsza do grilla

Zdrowa i kolorowa sałatka z młodych ziemniaków. Najlepsza do grilla