RACUCHY - PRZEPIS
Racuchy z jabłkami - składniki:
1 szklanka kwaśnej śmietany,
3 szklanki mąki,
1 jajko,
łyżeczka proszku do pieczenia,
sól,
szczypta kurkumy,
łyżka cukru waniliowego,
2 duże jabłka,
łyżka soku z cytryny,
otarta skórka cytrynowa,
olej;
Sos do racuchów: 4 duże łyżki miodu,
1 gwiazdka anyżu,
kilka goździków
Racuchy z jabłkami - przygotowanie:
Wymieszać jajka, śmietanę, mąkę, kurkumę, proszek do pieczenia, sól , cukier waniliowy, sok i skórkę z cytryny. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce jarzynowej, odcisnąć sok (nie wylewać!). Utarte jabłka dodać do ciasta, wymieszać i usmażyć na oleju racuchy. W rondelku podgrzać miód, sok z jabłek i przyprawy. Gotować przez chwilę. Racuchy podawać z miodowym sosem.
A Wy w jaki sposób przygotowujecie racuchy z jabłkami? Czekamy na Wasze przepisy: [email protected]
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?